Uz mnoštvo voda Karlovačka županija je među najprivlačnijim odredištima ribolovnog turizma u Hrvatskoj

Bogatstvo čistih voda nagrađeno je velikim brojem ribljih vrsta. Kakav god ribolov voljeli, tu se nađe za svakoga ponešto i to čitave godine. Uz to, boravak uz obale ili na vodi opušta i umiruje. Ribolov je ovdje sklad i spoj užitka samog ribolova i prirodnog okruženja. Neka od ribolovnih društava su među najstarijima u Hrvatskoj; Športsko ribolovno društvo Ogulin osnovano je 1921. godine, karlovački Klub športskih ribolovaca “Korana” 1923., a dugoreški KŠR “Mrežnica” 1934. Članovi skrbe i o zaštiti voda i ribljeg fonda. Pozvani ste poštivati lovostaj i čuvati ugrožene riblje vrste. Na Šumbaru, primjerice, svi ulovljeni šarani i amuri vraćaju se neozlijeđeni u vodu, po načelu ulovi – pusti.

Šumbar nadomak Karlovca je omiljeno stjecište ribolovaca, a njegovim jezerima plivaju: šarani, amuri, štuke, somovi, grgeči, smuđevi i raznovrsna bijela riba. Najveća karlovačka rijeka, Kupa, u široj okolici grada prepuna je tih, ali i drugih riba. Ribolovci ih vole loviti iz čamca jer tako mogu izabrati najbolja mjesta. Dobra je većinom toka nešto brža i plića, te pogodna za ribolov bijele ribe, a najbolja ljetna lovišta su predivni slapovi.

Ribolov na Mrežnici je nezaboravna pustolovina zbog brojnih slapova, brzaka i otoka, pa je potrebno i vući čamac, ali i zagaziti u vodu smaragdne boje. Neopisiv užitak predstavlja i ribolov na Korani, koja kao i Mrežnica obiluje bijelom ribom (linjak, klen, mrena…) i štukom. Ljeti se tu lovi na “travu”, odnosno alge sastrugane s brane slapa i puštene nizvodno.

U okolici Karlovca, Draganića i Ozlja podosta je bajera, šljunčara i ribnjaka (najveći su Draganićki) s raznovrsnom ribom. Na Kordunu se lovi i na rječicama: Slunjčici, Glini, Utinji i Radonji. Na ogulinskom području, osim na Dobri i Zagorskoj Mrežnici, lovi se u jezeru Sabljaci, ali i u brzim i bistrim gorskim potocima, koji posebice obiluju pastrvama. U županiji su brojni prodavatelji ribolovnih dozvola i pribora, a uz rijeke ne manjka restorana, dakako i s ribljim jelima.

* tekst preuzet sa web stranice Visit Karlovac County

Vrsta ponude: ribolov na nekoj od ranije odabranih lokacija uz sve potrebne dozvole, smještaj s doručkom i večerom u novouređenom hotelu Europa u trajanju od 7 dana / 6 noći s uključenim prijevozom tokom svih 7 dana

Cijena po osobi: 6.950 HRK

Broj osoba: 2-8

Trajanje: 7 dana / 6 noćenja

Termin: tokom cijele godine uz minimalnu najavu od 15 dana prije

Ponuda obuhvaća: 6 noćenja s polupansionom (doručak i večera) u hotelu Europa, ribolovnu dozvolu za svih 7 dana na nekoj od ranije odabranih lokacija, organizirani prijevoz od hotela Europa do lokacije za ribolov i natrag tokom svih 7 dana, troškove organizacije

Ukoliko se odlučite za ovaj aranžman potrebno je uplatiti 50% avansa kako biste rezervirali i potvrdili termin. U slučaju otkazivanja od strane klijenta, za uplaćeni avans povrat je moguć ukoliko do otkazivanja dođe minimalno 5 dana prije termina, u iznosu od 50%.