Petodnevni izlet od Zelenog srca do plavog Jadrana

Zamislite buđenje u zelenom raju uz crkvut ptica i šum čarobne tirkizne ljepotice Mrežnice. Sad zamislite kako istražujete njezin podvodni svijet u potpunoj tišini i izolaciji od vanjskog svijeta. Pa malo adrenalina da srce zakuca brže na najdužem Zip line-u u ovom dijelu Europe. Zatim plivanje u nadaleko poznatom Jadranskom moru koje svojom čistoćom oduševljava posjetitelje iz cijelog svijeta uz zvukove najljepše glazbe koju ste imali prilike čuti – onu koju stvaraju zadarske orgulje. Na koncu, kakav bi to posjet Hrvatskoj bio da ne obiđemo i glavni grad Zagreb, iz malo drugačije turističke priče…

Program izleta:

1. dan:

Prvog dana ove zeleno plave avanture dolazimo gdje drugdje nego u Zeleni kut obitelji Puškarić. Ovaj obiteljski bed & breakfast sa više od 50 godina dugom tradicijom obiteljsko je nasljeđe sa ugođajem domaćeg i prirodnog ambijenta. Na svom razvojnom putu uspjela se očuvati dominacija prirode o čemu svjedoči i bogata gastronomska ponuda riječne ribe iz vlastitih bazena, specijaliteti suhomesnatih domaćih proizvoda (šunka, kobasica, slanina), bogate roštilj plate, različite Delux plate ili pak delicija koju jednostavno morate probati – zeleni rezanci s pršutom, piletinom i kozicama.Ostatak dana predviđen je za uživanje uz prirodnu masažu obližnjih mrežničkih slapova, kupanje, sunčanje, punjenje baterija. Noćenje u B&B Zelenikut.

2. dan:

Nakon ukusnog doručka na predivnoj tereasi s pogledom na Mrežnicu, slijedi nam upoznavanje ove tirkizne ljepotice iz podvodne perspektive. Discovery dive u Mrežnici, uz pratnju licenciranih instruktora za ronjenje i discovery dive, vrsta je urona kreirana za sve koji žele saznati više o podvodnom svijetu naših rijeka te iskusiti nešto novo i potpuno drugačije. Polazak je s obale uz svu potrebnu opremu za testno ronjenje s bocama. Dubina urona je otprilike 2 do 5 metara. Ne propustite jedinstvenu priliku za upoznavanjem rijeke Mrežnice i bogatog svijeta flore i faune kojeg samo rijetki imaju priliku doživjeti izbliza. Postanite jedan od njih!

Slijedi ručak u restoranu Zeleni kut, kupanje i uživanje uz rijeku. Noćenje u B&B Zeleni kut.

3. dan:

Treći dan nabijen je adrenalinom! Nakon doručka, krećemo put Like na avanturu zvanu Zip line. Zip line “Pazi medo” dugačak je 1700 m i to ga čini jednim od najdužih zip lineova iz jednog komada u Europi. Moguće je postići brzinu veću od 120 km/h, ali za to je potrebno imati leđni vjetar (sa sjevera). Čak i ako puše čeoni vjetar (s juga), postižu se brzine od oko 100 km/h. Svakako vrijedi doživjeti.

Slijedi nam ručak u nekom od ličkih restorana, te krećemo dalje prema biseru Dalmacije – Zadru. Morske orgulje, Pozdrav Suncu, mirisi mora i soli te kupanje na predivnim zadarskim plažama idealni su načini za napuniti se pozitivnom energijom. U večernjim satima krećemo natrag prema Zelenom kutu.

4. dan:

Predzadnjeg dana naše zeleno plave ture istražujemo Zagreb. No pogađate, opet ne iz kuta obične turističke priče. Secret Zagreb ture nadahnute su bogatom lokalnom poviješću, legendama i zanimljivim ličnostima iz prošlosti grada. Skup zabavnih aktivnosti na otvorenom, istraživanje grada nadahnutog stvarnim povijesnim događajima zasigurno vas neće ostaviti ravdnodušnima. Ručak u nekom od zagrebačkih restorana, slobodne aktivnosti, noćenje.

5. dan:

Zadnjeg dana, nakon doručka, idemo na avanturu zvanu Žitna lađa. Vožnja replikom žitne lađe Zora rijekom Kupom iskustvo je koje ćete pamtiti. Nakon vožnje, rastajemo se do neke nove prilike za druženje.

Vrsta ponude: petodnevni izlet u središnji i južni dio Hrvatske s uključenim aktivnostima, smještajem, hranom i transportom

Cijena po osobi: 7.350 HRK

Broj osoba: 2-8

Trajanje: 5 dana / 4 noći

Težina aktivnosti: lagano do srednje zahtjevno

Mogući termin: tokom cijele godine uz prethodnu najavu od minimalno 7 dana

Ponuda obuhvaća: petodnevni izlet u središnji i južni dio Hrvatske koji uključuje 4 noćenja s doručkom, 4 ručka, organizaciju aktivnosti Discovery dive uz pratnju licenciranih instruktora i svu potrebnu opremu, vožnju zip lineom “Pazi medo” u Lici, posjet i obilazak Zadra, vođenu turu „Secret Zagreb”, vožnju žitnom lađom Zora po rijeci Kupi, transport tokom trajanja ture, fotografije i snimke s ture snimane profesionalnom GoPro Hero 7 Black kamerom, troškove organizacije, vozača, vodiča

Ukoliko se odlučite za ovaj aranžman potrebno je uplatiti 50% avansa kako biste rezervirali i potvrdili termin. U slučaju otkazivanja od strane klijenta, za uplaćeni avans povrat je moguć ukoliko do otkazivanja dođe minimalno 5 dana prije termina, u iznosu od 50%.

Za sva dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.