Jedinstvena europska atrakcija Žitna lađa Zora poziva vas da zaplovite u prošlost valovima rijeke Kupe

„Ej tiho pliva žitarica lađa, ej na talasi Kupe vode ladne…“ pjevali su korabaši dok su na hladnim valovima, tihe i moćne Kupe dovozili žito u Karlovac. Danas Kupa poziva vas da je upoznate, da osjetite njenu snagu i moć. Poziva vas da čujete zvuk njene tišine, njenu prirodu i ćud. Doživite jedinstveni pogled na prirodu kao putnik jedinstvene i autentične drvene lađe kakva je u 18. stoljeću plovila Kupom koja će vas provesti kroz vrijeme i oživjeti vrijednost starog hrvatskog hrasta od kojeg je izgrađena, vrijednost svakog klina i planjke koje su vrijedne ruke starih tesara radile samo za vas. Kupa, vijugava rijeka kako su je Rimljani zvali, bremenita poviješću kao rijeka života koja je stari vojni Karlovac povezivala s dalekim Temišvarom i Istanbulom, također je uvijek nova inspiracija. Sa svakim zalaskom sunca iza starih pokupskih kuća na njenoj obali, sa svakim pogledom na crkvene zvonike koji je prate, sa svakim klepetom krila jedne od mnogobrojnih ptica koje susretnete, vrijeme je da Kupa inspirira Vas. Zaplovite u prošlost na “Zori” žitnoj lađi uz naše riječne mornare i posebnu animaciju za posjetitelje koja će vas odvesti u vrijeme turskih napada na lađe ili sjećanja žena dok su prale odjeću na rijeci.
O žitnoj lađi Zora
Kapacitet lađe je 50 putnika. Lađa je duljine 25 metara, širine 4 metra te raspolaže svim potrebnim sadržajima za ugodnu turističku plovidbu.
Programi
– proslave uz glazbenu pratnju
– teambuilding prema potrebama klijenta
– promatranje ptica
– promatranje riba
– edukativne radionice
– cikloturističke ture
– kupanje
– učenje sviranja tradicijskih instrumenata
Termini
Individualni posjetitelji SVAKU SUBOTU I NEDJELJU od 11:00h uz obaveznu rezervaciju, polazak iz mjesta Brođani, Karlovac. Grupni posjeti u terminu prema dogovoru.
Cijena po osobi: 90,00 kn, djeca i umirovljenici: 60,00 kn
Ponuda obuhvaća:
– domaći pokupski kolačić
– piće dobrodošlice
– interpretaciju bogate povijesti Žitnog puta i rijeke Kupe
– osiguranje putnika