Bilo da tražite odmor, avanturu ili samo želite nakratko pobjeći od svakodnevice, posjet Karlovcu je uvijek dobra ideja. Ovaj grad poznat kao mjesto susreta idealan je za provesti dan u prirodi i razgledavanju kulturno – povijesnih znamenitosti. Poput nebrušenog dijamanta u samom središtu Hrvatske, na spoju panonske i dinarske ploče, na 4 rijeke u urbanoj džungli krije se grad sa svojom zelenom okolicom. Grad parkova, šetnica i povijesnih građevina čuva brojne legende i priče. Raskrsnica svih puteva još od prapovijesnih vremena do danas, svojim posjetiteljima nudi nezaboravne trenutke u kojima uživaju sva osjetila.

Vrsta ponude: Trodnevni izlet u Karlovac – all inclusive

Cijena aranžmana: 1.870 HRK po osobi

Broj osoba: 4-40, za obiteljske i grupne izlete

Trajanje: 2 noći, 3 dana

Težina aktivnosti: lagano

Mogući termin: od travnja do listopada

Ponuda obuhvaća: 2 noćenja s polupansionom (doručak, večera), 2 ručka, safari rafting vožnju u profesionalnim čamcima uz stručno vodstvo i svu potrebnu opremu, razgledavanje i ulaznicu za Muzej Domovinskog rata, razgledavanje znamenitosti uz vodstvo stručnog interpretacijskog vodiča, troškove pripreme i organizacije, prijevoz grupe do max 16 osoba

Napomene: organizacija prijevoza moguća je i za veće grupe uz nadoplatu (autobus, mini bus). Konzumacija pića tijekom organiziranih ručkova nije uključena u cijenu. Konačna cijena aranžmana po osobi ovisi o odabiru smještaja (hotel, hostel, privatni iznajmljivači), periodu godine (sezona, pred i post sezona), ukupnom broju osoba u grupi, dodatnim aktivnostima po želji gosta.

Aktivnosti po danima:

  1. DAN

Dolazak grupe u Karlovac, check -in u jedan od karlovačkih hotela, hostela ili privatnih smještaja ovisno o željama i zahtjevima grupe. Smještaj uključuje noćenje s polupansionom (doručak, večera). Prvog dana naše avanture pripremili smo vam opuštajuću vožnju replikom Žitne lađe Zora po rijeci Kupi tokom koje, osim uživanja u predivnoj prirodi i rijeci imate priliku saznati zanimljive detalje o njezinim stanovnicima, ali i bogatoj povijesti kraja kojim se vozimo.

Ostatak dana predviđen je za slobodne aktivnosti.

  1. DAN

Doručak, organizirani polazak grupe u razgledavanje Muzeja Domovinskog rata na Turnju u trajanju od cca 1 sat. Muzej je nedavno otvoren i ostavlja vrlo snažan dojam na posjetitelje, čak i na one koji nemaju puno predznanja o ratnim strahotama koje su zadesile ovaj kraj. Muzej je vrlo interaktivan uz mnoštvo vizualnih i slušnih efekata, stvarnih ratnih snimki, ratnih eksponata i opreme, a sve to u originalnoj zgradi iz tog doba znakovitog naziva Hotel Kalifornija.

Nakon razgledavanja Muzeja slijedi kratka pauza od 15-ak minuta za kavu ili brzinski obrok nakon čega se spuštamo nekoliko metara niže na obalu ušća rijeke Mrežnice u Koranu – mjesto na kojem počinje naša urbana riječna avantura.

Safari rafting kroz Karlovac idealan za obiteljske izlete ili pak team building programe. Vožnja rijekom u raftovima kroz sami centar grada nešto je što se ne može doživjeti bilo gdje. Ova tura nagrađivana je od strane Ministarstva turizma dvije godine zaredom, za inovativnost i doprinos u turizmu. Uz prelazak dvaju slapova, tijekom ture gosti imaju prilike vidjeti ušća karlovačkih rijeka, jedino registrirano gradsko kupalište u Hrvatskoj naziva “Foginovo kupalište”, a oni najhrabriji mogu okusiti čari 10 metarske skakaone. Vožnja traje 2 – 2,5 sata nakon čega nam slijedi ručak u nekom od karlovačkih restorana.

Popodnevni i večernji sati predviđeni su za slobodne aktivnosti, slijedi večera i noćenje. Ukoliko grupa želi, uz prethodni dogovor moguća je organizacija izlaska (npr. kuglanje, karaoke večer i sl.).

  1. DAN

Doručak i check out iz smještaja.

Zadnjeg dana ove urbane avanture pripremili smo opuštajuću vođenu turu razgledavanja karlovačkih znamenitosti uz vodstvo interpretacijskog vodiča. Na našoj turi posjećujemo nekoliko fenomena koji svjedoče povijesnoj i prometnoj važnosti grada od vremena Rimskog doba sve do danas. Neki od njih su spomenik Miljokaz, šetnica Promenada, brojni šančevi koji se nalaze u samom centru, poznata karlovačka šesterokraka Zvijezda itd.

Ručak imamo u jednom od restorana, nakon ručka završava naša trodnevna avantura do neke nove prilike za druženje.

Muzej Domovinskog rata Turanj
3 dana u Karlovcu