Team building na Velebitu

Vrsta ture: team building

Opis programa:
Naša avantura započinje u Karlovcu, gdje je ujedno mjesto sastajališta na kojem vas čeka organizirani prijevoz s putničkim kombijem ili autobusom, ovisno o veličini grupe.
Nakon upoznavanja i kavice s vodičima krećemo put predivne Like. Aktivnosti koje se tamo nude zaista su mnogobrojne; alpinizam u adrenalinskom parku, penjanje na umjetnoj stijeni, zip line, paintball, streličarstvo, quad safari, itd. Ovisno o Vašim željama i aktivnostima koje biste htjeli isprobati, prilagodit ćemo ukupno vrijeme boravka. Ipak, predlažemo da to ne bude dulje od cca 2h kako bismo stigli obići ostale lokacije koje smo vam pripremili.
Nakon sportsko-natjecateljskog dijela naše avanture sigurno ćete ožedniti, stoga je vrijeme za posjet Velebitskoj pivovari. Svijetlo, tamno, malo ili veliko, pivo je odličan izbor za opuštanje na svježem zraku.
Put nas dalje vodi u Štirovaču, na južni dio Nacionalnog parka Sjeverni Velebit u kojoj možete uživati u pogledu na velike crnogorične šume i rijetkim izvorima pitke vode.
Nakon Štirovače dolazimo do Alana, jednog od značajnijih velebitskih prijevoja. Veliki Alan se nalazi na 1414 m n.v. i njime prolazi poprečna velebitska cesta koja spaja Liku s morem. Smještena uz sam rub šume, odmah uz prilaznu cestu nalazi se i Planinarska kuća, dok se s Alana pruža prekrasan pogled na Jadransko more i otoke.
Iduća postaja nam je Vukušić snježnica koja se nalazi blizu početka Premužićeve staze na sjevernom Velebitu. Do nje nas vodi cesta Zavižan – Lomska duliba. To je mala špilja duga dvadesetak metara, s jednim špiljskim i jednim jamskim ulazom, a za njezino razgledavanje trebalo bi nam biti jako svjetlo.
Doći na Velebit a ne posjetiti Botanički vrt bila bi prava šteta. Vrt se nalazi na nadmorskoj visini od 1480 metara i u njemu raste oko 300 biljnih vrsta od kojih su neke samonikle, dok su druge donesene s ostalih dijelova Velebita. Među njima su i neke rjeđe velebitske vrste poput Velebitske degenije. U Vrtu se nalazi i botanička stanica, odmorište i klupe za posjetitelje. Biljne vrste označene su pločicama, a poučne table naglašavaju osnovne prirodne vrijednosti.
Nakon dugačke šetnje po svježem zraku prijat će fini domaći grah s kobasama u Planinarskoj kući na Zavižanu. Ako budemo imali sreće, možda nam i sam Barba Ante ispriča koju anegdotu vezanu uz njegov 40-ogodišnji život na Zavižanu.
Odmorni i punih trbuha, tik iznad samog doma dolazimo do Vučjaka, vrha s pogledom na Kvarnerske otoke, obalu oko Senja i okolne vrhove Velebita.
Posljednja stanica našeg izleta jest Kuterevo – utočište za mlade medvjede i sklonište za medvjeđe siročiće smješteno u uskoj velebitskoj uvali. U Kutarevu završavamo avanturu i vozimo vas u grad odakle smo krenuli – Karlovac.

Trajanje: cjelodnevne aktivnosti s početkom u 10h

Broj ljudi: 4-40

Ponuda obuhvaća: prijevoz, ulaznicu u Nacionalni park Sjeverni Velebit, kasni ručak na Zavižanu s pićem dobrodošlice (domaća rakijica), stručno vodstvo uz licencirane vodiče, osiguranje od nezgode, troškove organizacije
Ponuda ne obuhvaća: aktivnosti po izboru u adrenalinskom parku

Cijena aranžmana: 749kn po osobi

Dodatni info: ponudu za team building na Velebitu možemo razdijeliti na aktivnosti u trajanju od 2 dana, s noćenjem u predivnom hotelu “Stara Lika” **** u centru Gospića. Hotel raspolaže sa 28 smještajnih jedinica i to sa 25 dvokrevetnih soba i 3 apartmana.
Link na web hotela: http://www.hotelstaralika.hr/

Ukoliko se odlučite za ovaj aranžman potrebno je uplatiti 50% avansa kako biste rezervirali i potvrdili željeni termin. Nakon potvrdnog maila šaljemo Vam predračun za uplatu i ugovor o izletu.Za sva dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.