Safari rafting “Od ušća do ušća”

Dobro došli u Karlovac  –  grad na 4 rijeke.

Pridružite nam se u nezaboravnoj avanturi jer vožnja rijekama kroz sami centar grada nešto je što ne možete doživjeti bilo gdje… Ova tura simboličnog naziva “Od ušća do ušća” dvije godine za redom nagrađena je od strane Ministarstva turzima.

Polazište je na Turnju, kod muzeja Domovinskog rata, u blizini ušća rijeke Mrežnice u Koranu. Naša vodena avantura rijekom Koranom počinje upravo na tom mjestu, a čamcima ćemo proći kroz sami centar Karlovca.

Spuštanjem niz prvi slap, nakon nekog vremena lagane vožnje, dolazimo na najpoznatije i jedino registrirano gradsko kupalište u Hrvatskoj – Foginovo.

Slijedi kratko kupanje, a oni najhrabriji mogu okusiti i čari 10 metarske skakaone.

Zatim dolazimo do slapa nazvanom po vidikovcu “turbine”, a nakon toga do hotela Srakovčić koji je prije nekoliko godina ponovno sagrađan kao replika nekadašnjeg ponosa grada Karlovca.

Po želji tj. po dogovoru, završetak ture može biti na pontonskom mostu ili na ušću Korane u Kupu.

Oprema

Koristimo profesionalne Gumotex Pulsar rafting čamce kapaciteta do 10 osoba, a svaki čamac ima iskusnog vodiča skipera s licencom. U čamcu je i vodonepropusna bačvica za foto aparate i slično. Svaki rafter dobiva veslo i prsluk za plivanje i kacigu, te neoprenske šlapice, a u slučaju hladnijeg ili vjetrovitog vremena neoprensko  odijelo.
Osim velikih čamaca, koristimo i Gumotex Orinoco – za dvije odrasle osobe i jedno dijete. Kajaci su vrlo stabilni i jednostavni za korištenje. Svaka grupa ima jednog ili dva vodiča (ovisno o veličini).

Ponuda obuhvaća: rafting vožnju u profesionalnim čamcima uz stručno vodstvo licenciranih skipera i svu potrebnu opremu (veslo, neoprensko odijelo, prsluk, kaciga, šlapice), osiguranje od nezgode, slikanje/snimanje go pro kamerama, troškove organizacije.

Za safari rafting preporučujemo ponijeti: kupaći kostim, ručnik, suhu obuću i odjeću, kremu za zaštitu od sunca.

Ne preporučujemo nositi na vodu dragocjenosti poput nakita, satova i sl., a ukoliko želite ponijeti mobitel ili fotoaparat neka svakako budu vodootporni. U slučaju da nosite naočale pričvrstite ih vezicom.

Cijena aranžmana: 200kn po osobi

Broj osoba: 4 – 40

Datum izleta: termin ćemo uskladiti ovisno o vašim željama i našim slobodnim datumima

Ukoliko se odlučite za ovaj aranžman potrebno je uplatiti 50% avansa kako biste rezervirali i potvrdili termin. Nakon potvrdnog maila šaljemo Vam predračun za uplatu i ugovor o izletu.

Za sva dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.