Rafting Od ušća do ušća i posjet Aquatici

Opis ture

Dobro došli u Karlovac  –  grad na 4 rijeke.

Pridružite nam se u nezaboravnoj avanturi jer vožnja rijekama kroz sami grad nešto je što ne možete doživjeti bilo gdje…

Vožnja počinje na rijeci koja teče kroz sami centar grada, Korani. Polazište je na Turnju, kod muzeja Domovinskog rata. Nakon toga dolazimo do ušća rijeke Mrežnice u Koranu, gdje naša avantura počinje.

Spuštanjem niz prvi slap, nakon nekog vremena lagane vožnje, dolazimo na najpoznatije i jedino registrirano gradsko kupalište u Hrvatskoj – Foginovo.

Slijedi kratko kupanje, a oni najhrabriji mogu okusiti i čari 10 metarske skakaone.

Zatim dolazimo do slapa nazvanom po vidikovcu “turbine”, a nakon toga do obale hotela Srakovčić koji je prije nekoliko godina ponovno sagrađan kao replika nekadašnjeg ponosa grada Karlovca.

Aquatika Karlovac

Jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe sa više od 100 vrsta riba, preko 20 endemskih vrsta, 26 akvarija, oko 5000 različitih jedinki.

Ribe se u vodi najprije promatra odozgo, u šetnji uz rijeku, zatim sa strane gdje se gleda ispod vodene površine. Dok posjetitelj prati riječni tok, čuje rijeku kako teče. Nakon toga zvukovi se stišavaju, a posjetitelj ponire u špilje gdje može vidjeti endeme koji u hrvatskim rijekama uglavnom nalaze u ponornicama. Nakon špilje rijeka ponovno izvire u donjem toku, vide se ribe koje zajedno s biljem žive u toplijim dijelovima rijeke. Zatim se prolazi ispod tunela akvarija, te mostićem preko jezerca s lopočima, šašom i vrstama koje je dopušteno dodirivati. Na kraju izložbe dolazi se do sedrene barijere, sustava od nekoliko akvarija koji se prelijevaju preko slapova. Akvarij predstavlja floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera, geološku prošlost, tradicijsku kulturu i povijest porječja četiriju karlovačkih rijeka – Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre.

Ponuda obuhvaća: rafting vožnju u profesionalnim čamcima uz stručno vodstvo licenciranih skipera i svu potrebnu opremu (veslo, neoprensko odijelo, prsluk, kaciga, šlapice), osiguranje od nezgode, slikanje/snimanje go pro kamerama, ulaznicu za posjet Aquatici.

Ponuda ne obuhvaća:  ručak ili večeru, moguća organizacija uz dodatnu nadoplatu.

Za safari rafting preporučujemo ponijeti: kupaći kostim, ručnik, suhu obuću i odjeću, kremu za zaštitu od sunca.

Ne preporučujemo nositi na vodu dragocjenosti poput nakita, satova i sl., a ukoliko želite ponijeti mobitel ili fotoaparat neka svakako budu vodootporni. U slučaju da nosite naočale pričvrstite ih vezicom.

Cijena aranžmana: 260 kn po osobi

Broj osoba: 4-40

Datum izleta: termin ćemo uskladiti ovisno o vašim željama i našim slobodnim datumima

Ukoliko se odlučite za ovaj aranžman potrebno je uplatiti 50% avansa kako biste rezervirali i potvrdili termin. Nakon potvrdnog maila šaljemo Vam predračun za uplatu i ugovor o izletu.

Za sva dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.