Rafting na Mrežnici, donji ili gornji tok

Provedite divan dan u prirodi uz rafting, veslanje, kupanje, druženje i uživanje u brojnim slapovima i sedrenim barijerama rijeke Mrežnice.

Opis ture za rafting na donjem toku rijeke Mrežnice: Mjesto sastajališta je restoran Zeleni kut obitelji Puškarić, Donji Zvečaj 109, u jutarnjim satima prema prethodnom dogovoru. Nakon upoznavanja i kavice nastavljamo do obale rijeke odakle ulazimo na vodu. Kod mosta u Generalskom stolu je presvlačenje i priprema, a oko podneva početak raftinga. Započinjemo veslanjem uzvodno, moguće je skakanje, snimanje i kupanje na slapu. Nakon toga veslamo nizvodno do Zvečaja gdje se prelazi desetak slapova. Vožnja traje 2,5 – 3h sa više kraćih pauza za odmor i kupanje na slapovima. Bistra i ljeti topla rijeka, rang 1-2 stupnja divlje vode, pogodna je za obitelji s djecom ili ekskurzije. Vožnja završava u Zvečaju, na livadi i poznatom kupalištu restorana Zeleni kut gdje, prema ranijem dogovoru, možemo organizirati ručak (roštilj), te cjelodnevno druženje uz mogućnost sportskih aktivnosti na livadi uz Mrežnicu.

Opis ture za rafting na gornjem toku rijeke Mrežnice: Naš izlet počinje na predivnom dvoslapu kojeg čini čak 26 barijera i slapova, što je jedna trećina od 93 sedrene barijere na ukupnom toku od 64 km tirkizne krške ljepotice. Na putu dolazimo do veličanstvenog Rončevića slapa, a podno strmih litica smjestio se fascinantan Milkovića slap visine 8 metara – drugi po visini slap na Mrežnici. Nekoliko kilometara nizvodno rijeka ulazi u najuži kanjon u cijelom svojem toku, kojim teče sve do Smoljanovića slapa. Na ovom dijelu zaredalo se čak 9 slapova a tu je i snažno vrelo koje ljeti snižava temperaturu Mrežnice za otprilike 6-7 °C.  Na tom mjestu završava se naša krška avantura. Nakon raftinga na livadi restorana Zeleni kut gdje, prema ranijem dogovoru, možemo organizirati ručak (roštilj), te cjelodnevno druženje uz mogućnost sportskih aktivnosti na livadi uz Mrežnicu.

Vrsta ponude: Rafting na Mrežnici u profesionalnim čamcima i svom pripadajućom opremom

Cijena aranžmana: 150 HRK po osobi za donji tok, 250 HRK po osobi za gornji tok

Broj osoba: 4-40

Mogući termin: od travnja do studenog uz prethodnu najavu od minimalno 3 dana

Ponuda obuhvaća: rafting vožnju u profesionalnim čamcima Gumotex Pulsar za 8 osoba i Gumotex Orinoco za 2 osobe uz stručno vodstvo licenciranih skipera i svu potrebnu opremu (veslo, neoprensko odijelo, prsluk, kaciga, šlapice), osiguranje od nezgode, slikanje/snimanje go pro kamerama

Ponuda ne obuhvaća: roštilj i piće nakon raftinga, transfer, moguća organizacija uz prethodni dogovor

Oprema: Koristimo profesionalne Gumotex Pulsar rafting čamce kapaciteta do 10 osoba, a svaki čamac ima iskusnog vodiča skipera s licencom. U čamcu je i vodonepropusna bačvica za foto aparate i slično. Svaki rafter dobiva veslo i prsluk za plivanje i kacigu, te neoprenske šlapice, a u slučaju hladnijeg ili vjetrovitog vremena neoprensko odjelo. Koristimo i Gumotex Orinoco čamce za dvije odrasle osobe i jedno dijete. Čamci su vrlo stabilni i jednostavni za korištenje. Svaka grupa ima jednog ili dva vodiča (ovisno o veličini).

Napomena: za rafting preporučujemo ponijeti: kupaći kostim, ručnik, suhu obuću i odjeću, kremu za zaštitu od sunca. Ne preporučujemo nositi na vodu dragocjenosti poput nakita, satova i sl., a ukoliko želite ponijeti mobitel ili fotoaparat neka svakako budu vodootporni. U slučaju da nosite naočale pričvrstite ih vezicom.

OSTALE PONUDE ZA RAFTING MOŽETE POGLEDATI OVDJE