Dionica između Generalskog stola i Zvečaja

Provedite divan dan u prirodi uz rafting, veslanje, kupanje, druženje i uživanje u brojnim slapovima i sedrenim barijerama rijeke Mrežnice. Dionica koju prelazimo nalazi se na svega pola sata  od centra Karlovca – sjecišta svih puteva još od doba Rima pa do danas i grada u kojem je srednju školu završio i slavni Nikola Tesla.

Rijeka Mrežnica je čista, mirna, topla i pogodna za kupanje, a protječe kroz netaknutu prirodu raznolike vegetacije i životinjskih vrsta. Zbog tih kvaliteta je pravi odabir za ekskurzije i odmor. Iako smo na dionici između Generalskog Stola i Zvečaja blizu civilizacije, plovimo kroz divljinu gdje je stupanj divlje vode do 2, od najviših 6. Program se sastoji od zabavne vožnje, veslanja, kupanja i savladavanja slapova, no istovremeno je i edukativan jer od vodiča možete naučiti o samom kraju i običajima, životinjskim vrstama, vegetaciji i tehnikama preživljavanja u prirodi.

Program izleta: Sastajemo se u 10:00 sati u restoranu Zeleni kut (Zvečaj 109), te nakon osvježenja i kavice krećemo do mjesta polazišta u Generalskom stolu. Započinjemo veslanjem uzvodno do mjesta gdje je moguće skakanje sa slapa i plivanje, a nakon toga krećemo nizvodno i prelazimo desetak slapova. Završavamo u Zvečaju na livadi poznatog kupališta gdje je i restoran s odličnom domaćom hranom.

Vrsta ponude: rafting/safari rafting

Cijena aranžmana: 300 HRK po osobi

Broj osoba: 4-40

Trajanje: 2 – 2,5 sata s uključenim pauzama za kupanje i odmor

Težina aktivnosti: lagano do srednje zahtjevno

Mogući termin: od travnja do listopada

Ponuda obuhvaća: rafting vožnju u profesionalnim čamcima uz stručno vodstvo licenciranih skipera i svu potrebnu opremu (neoprensko odijelo u slučaju hladnijeg vremena, kacigu, sigurnosni prsluk za vodu, šlapice za vodu i veslo), osiguranje od nezgode, fotografije i video materijale s go pro kamere. Fotografije i snimke šaljemo elektronski nakon izleta.

Napomene: Za rafting preporučujemo ponijeti: kupaći kostim, ručnik, suhu odjeću, bocu vode, kremu za zaštitu od sunca. Preporučamo da ne nosite mobitel, sat, dragocjenosti i nakit na vodu. U slučaju da nosite naočale pričvrstite ih vezicom.

Oprema: Gumotex Pulsar profesionalni rafting čamci kapaciteta do 8 osoba, vrlo stabilni i jednostavni za korištenje. U čamcu je vodonepropusna bačvica. Osim velikih čamaca, koristimo i Gumotex Orinoco za dvije odrasle osobe, također vrlo stabilni i jednostavni za korištenje.

OSTALE PONUDE ZA RAFTING MOŽETE POGLEDATI OVDJE