Dionica Tržić Tounjski – Primišlje

Rijeka Mrežnica u svom gornjem toku, na jednom od naljepših dijelova od ukupnih 64 km ove tirkizne krške ljepotice, pruža jedinstveni doživljaj prelaska brojnih slapova i sedrenih barijera. Naš izlet počinje na predivnom dvoslapu, a ova dionica obuhvaća obilazak nekoliko veličanstvenih mrežničkih slapova: Rončevića slap, Milkovića slap visine 8 metara i drugi po visini slap na Mrežnici, Smoljanovića slap do kojeg vodi najuži kanjon rijeke u cijelom svojem toku. Na ovom dijelu zaredalo se čak 9 slapova a tu je i snažno vrelo koje ljeti snižava temperaturu Mrežnice za otprilike 6-7 °C. Dionica koju vozimo nalazi se u neposrednoj blizini slavnih Plitvičkih jezera te izlet u taj svjetski poznati nacionalni park možemo također uvrstiti u našu turu.

Vrsta ponude: rafting/safari rafting

Cijena aranžmana: 350 HRK po osobi

Broj osoba: 4-40

Težina aktivnosti: srednje do više zahtjevno

Trajanje: 2,5 – 3 sata s uključenim pauzama za kupanje i odmor

Mogući termin: od travnja do listopada

Ponuda obuhvaća: rafting vožnju u profesionalnim čamcima uz stručno vodstvo licenciranog skipera i svu potrebnu opremu (neoprensko odijelo u slučaju hladnijeg vremena, kacigu, sigurnosni prsluk za vodu, šlapice za vodu i veslo), osiguranje od nezgode, slikanje i snimanje go pro kamerom. Slike i snimke šaljemo elektronski nakon izleta.

Napomene: Za rafting preporučujemo ponijeti: kupaći kostim, ručnik, suhu odjeću, bocu vode, kremu za zaštitu od sunca. Preporučamo da ne nosite mobitel, sat, dragocjenosti i nakit na vodu. U slučaju da nosite naočale pričvrstite ih vezicom.

Oprema: Gumotex Pulsar profesionalni rafting čamci kapaciteta do 8 osoba, vrlo stabilni i jednostavni za korištenje. U čamcu je vodonepropusna bačvica. Osim velikih čamaca, koristimo i Gumotex Orinoco za dvije odrasle osobe, također vrlo stabilni i jednostavni za korištenje.

OSTALE PONUDE ZA RAFTING MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Mrežnica gornji tok