Rafting u Brodu na Kupi

Kupa, najduža hrvatska rijeka, odlična je za pravi rafting uz brojne zapjenjene slapove. U neposrednoj blizini izvora te veličanstvene rijeke i Nacionalnog parka Risnjak započinje naša rafting avantura kroz kanjon čiji vrhovi prelaze 1000 m/nm. Slapovi i kristalno čista voda pridonose osjećaju potpune divljine. Vožnja započinje spuštanjem niz rijeku u profesionalnim rafting čamcima, dijelovi rijeke koje ćemo savladati nisu opasni i pogodni su za sve starosne skupine. Na putu se nalaze mlinovi, kaskadni slapovi, bogati svijet flore i faune, dok nas na pola puta čeka uvijek uzbudljiv i dinamičan slap pod zanimljivim nazivom “Kuhinja” koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Trajanje izleta je između 3- 4 sata, ovisno o vodostaju Kupe i dužini pauza. Nakon vesele pustolovine uz vesla, godit će vam odmor i prijati ukusan roštilj, praćen umirujućim šumom vode i pogledom na živopisne krajolike. Vrijedi doživjeti, zar ne?

Vrsta ponude: rafting

Cijena aranžmana: od 350 HRK po osobi

Broj osoba: 4-40

Trajanje: 3-4 sata

Težina aktivnosti: srednje zahtjevno

Mogući termin: od travnja do listopada

Ponuda obuhvaća: rafting vožnju u profesionalnim čamcima Gumotex Pulsar za 8 osoba i Gumotex Orinoco za 2 osobe uz stručno vodstvo licenciranih skipera i svu potrebnu opremu (veslo, neoprensko odijelo, prsluk, kaciga, šlapice), osiguranje od nezgode, slikanje/snimanje go pro kamerama

Ponuda ne obuhvaća: roštilj i piće nakon raftinga, transport do Broda na Kupi, moguća organizacija uz prethodni dogovor

Oprema: Gumotex Pulsar profesionalni rafting čamci kapaciteta do 8 osoba, vrlo stabilni i jednostavni za korištenje. U čamcu je vodonepropusna bačvica. Osim velikih čamaca, koristimo i Gumotex Orinoco za dvije odrasle osobe, također vrlo stabilni i jednostavni za korištenje.

Napomena: za rafting preporučujemo ponijeti: kupaći kostim, ručnik, suhu obuću i odjeću, kremu za zaštitu od sunca. Ne preporučujemo nositi na vodu dragocjenosti poput nakita, satova i sl., a ukoliko želite ponijeti mobitel ili fotoaparat neka svakako budu vodootporni. U slučaju da nosite naočale pričvrstite ih vezicom.