Rafting kroz Karlovac – “Od ušća do ušća”

Pridružite nam se u ovoj nezaboravnoj avanturi jer vožnja rijekom kroz sami centar grada nešto je što ne možete doživjeti bilo gdje. Mjesto sastajališta je na Turnju kod muzeja Domovinskog rata. U vodu ulazimo par metara dalje, na ušću rijeke Mrežnice u Koranu gdje ćemo savladati prvi u nizu slapova. Nakon nekog vremena lagane vožnje dolazimo na najpoznatije i jedino registrirano gradsko kupalište u Hrvatskoj – Foginovo. Slijedi kratko kupanje, a oni najhrabriji mogu okusiti i čari 10 metarske skakaone. Slijedi nam još jedan slap nazvanom po vidikovcu “turbine”, a nakon toga stižemo do hotela Srakovčić koji je prije nekoliko godina ponovno sagrađen kao replika nekadašnjeg ponosa grada Karlovca. Po želji tj. po dogovoru, završetak ture može biti na pontonskom mostu ili na ušću Korane u Kupu.

Vrsta ponude: Rafting kroz Karlovac, od ušća Mrežnice u Koranu do ušća Korane u Kupu u profesionalnim čamcima i svom pripadajućom opremom

Cijena aranžmana: 150 HRK po osobi

Broj osoba: 4-40

Mogući termin: od travnja do studenog uz prethodnu najavu od minimalno 3 dana

Ponuda obuhvaća: rafting vožnju u profesionalnim čamcima Gumotex Pulsar za 8 osoba i Gumotex Orinoco za 2 osobe uz stručno vodstvo licenciranih skipera i svu potrebnu opremu (veslo, neoprensko odijelo, prsluk, kaciga, šlapice), osiguranje od nezgode, slikanje/snimanje go pro kamerama

Oprema: Koristimo profesionalne Gumotex Pulsar rafting čamce kapaciteta do 10 osoba, a svaki čamac ima iskusnog vodiča skipera s licencom. U čamcu je i vodonepropusna bačvica za foto aparate i slično. Svaki rafter dobiva veslo i prsluk za plivanje i kacigu, te neoprenske šlapice, a u slučaju hladnijeg ili vjetrovitog vremena neoprensko odjelo. Koristimo i Gumotex Orinoco čamce za dvije odrasle osobe i jedno dijete. Čamci su vrlo stabilni i jednostavni za korištenje. Svaka grupa ima jednog ili dva vodiča (ovisno o veličini).

Napomena: za rafting preporučujemo ponijeti: kupaći kostim, ručnik, suhu obuću i odjeću, kremu za zaštitu od sunca. Ne preporučujemo nositi na vodu dragocjenosti poput nakita, satova i sl., a ukoliko želite ponijeti mobitel ili fotoaparat neka svakako budu vodootporni. U slučaju da nosite naočale pričvrstite ih vezicom.

OSTALE PONUDE ZA RAFTING MOŽETE POGLEDATI OVDJE