Novo u ponudi – lovni turizam na najvišem etičkom lovnom nivou

Ukoliko želite odvesti poslovnog partnera na nezaboravni lov visokog društva i standarda, kontaktirajte nas. Lovite kao grof u najelitnijim i najboljim lovištima u Republici Hrvatskoj na najvišem etičkom i lovačkom nivou, uz pratnju profesionalog iskusnog vodiča s više od 20 godina iskustva.

Lov je način života, ne samo sirovo ubijanje životinja kao što neki misle. Lov je briga za životinje i prirodu tijekom cijele godine. Sezona lova započinje početkom jeseni na lovnu divljač za meso i trofej poput jelena, vepra, srnjaka te na neke od najpopularnijih ptica poput šljuka, prepelica, fazana i patke.

Lov znači i brigu o životinjama i prirodi u zimskom periodu donoseći sijeno i sol na hranilice. To također znači hranu za druge životinje jer sve je u šumi u skladu s prirodom. Za lov su potrebne dodatne vještine za praćenje tragova i približavanje životinjama. Važno je znati navike svake vrste i kada se što smije loviti te slušati glas prirode da biste pronašli željenu životinju.

Republika Hrvatska predstavlja jedinstveno prirodno okruženje u kojem se na relativno malom području mogu naći raznoliki prirodni fenomeni, svi vezani uz prekrasnu mediteransku sponu,
Alpe i Panoniju. Hrvatska je zemlja bogate lovačke tradicije, atraktivnih lovnih područja i raznolike divljine. Posjeduje brojne neometane prirodne oaze u kojima se nalaze sve tri velike europske zaštićene zvijeri: medvjed, vuk i ris. Zemljopisni položaj i prirodne značajke Hrvatske omogućuju lov na razne divlje životinje u cijeloj zemlji. U istočnim nizinskim krajevima, Slavoniji i Baranji,
moguće je loviti jelene, srne, divlje svinje i pernatu divljač. U središnjoj Hrvatskoj također je moguće loviti sve divlje životinje, dok je na području Like i Gorskog kotara moguće loviti medvjede. Na obali Dalmacije posebna je atrakcija lov na divokoze i muflone te specifične vrste pernate divljači koje nastanjuju na velikim nadmorskim visinama kao što je jarebica grivna.

Vrste lovnih ponuda

  1. Komercijalni skupni lov pogonom
  2. Privatni lov – grupni ili individualni
  3. All inclusive lov koji uključuje ishođenje lovnih dozvola, osiguranje, vize, transfer, hranu u restoranu, smještaj, itd.

Vrste divljači

Razlikujemo lov na krupnu i sitnu divljač.

U lov na krupnu divljač spadaju: jelen obični, srna obična, muflon, divokoza, medvjed, divlja svinja.

Načini lova krupne divljači su:

a) lov dočekom na zemlji

b) lov dočekom na visokoj čeki

c) lov vabljenjem

d) lov prigonom

e) lov dočekom i šuljanjem

U lov na sitnu divljač spadaju: zec, lisica, jazavac, pernata divljač (fazani, šljuke).  Načini lova sitne divljači su:

a) lov pogonom

b) lov traganjem s lovačkim psima

c) lov dočekom u preletu

Za sve detalje oko lokacije, termina, cijene i ostalog, javite nam se putem maila: info@croatia-open-land.com ili na broj +385 99 5484 002