Hrvatska je zemlja okružena netaknutom prirodom, što ju čini pravim mjestom za avanturistički odmor. Pridružite nam se na višednevnom istraživanju prirodnih ljepota središnje Hrvatske. Nacionalni park Plitvička jezera, zaštićena planina Sjeverni Velebit, prekrasne i čiste rijeke… Toliko toga za vidjeti a tako malo vremena, zato je naša misija pokazati vam najbolja mjesta, upoznati vas s lokalnom kulturom, ljudima, običajima.

Vrsta ponude: multiaktivni izleti s raznim aktivnostima u trajanju od 6 dana / 5 noćenja

Cijena aranžmana: na upit

Detalji ponude:
Grupa: 2 -8 osoba
Zahtjevnost: 3/5
Dostupnost: travanj – listopad
Trajanje: 6 dana / 5 noći

Ponuda obuhvaća: transfer tijekom trajanja cijele ture, 5 noćenja u raznim objektima, boravišne pristojbe, 2 obroka dnevno (doručak i ručak ili večera), usluge vodiča tijekom cjelokupne ture, ulaznice za NP Sjeverni Velebit, NP Plitvička jezera, muzej Aquatika, jahanje, troškovi organizacije, 6 dana organiziranih aktivnosti:
1. Razgledavanje Karlovca
2. Green gastro & wine tura
3. Izlet u NP Plitvička jezera
4. Trekking u NP Sjeverni Velebit
5. Jahanje u Bariloviću
6. Rafting na rijeci Mrežnici uz svu potrebnu opremu

Dodatne informacije:
Ponijeti sportsku odjeću i opremu za trekking. Osiguranje je obavezno, ukoliko ga nemate, možemo vam pružiti uslugu osiguranja za 225 kn/30€ po osobi

Aktivnosti po danima:

1. dan: Posjet gradu Karlovcu
Mjesto sastajališta je na Turnju pored Muzeja Domovinskog rata. Nakon obilaska muzeja slijedi posjet Pavlinskom samostanu na Kamenskom koji je udaljen svega par minuta. Prijevoz je osiguran kombijem tijekom svih aktivnosti u trajanju od 6 dana. Slijedi razgledavanje Karlovca koji je poznat kao grad parkova, četiriju rijeka, rimsko raskrižje starih povijesnih cesta Luizijane, Jozefine i Karoline, jedinog slatkovodnog muzeja u Hrvatskoj – Aquatike. Posjećujemo i Stari grad Dubovac gdje imamo ručak u nedavno otvorenom restoranu koji odlično spaja tradicionalnu kuhinju s modernim izričajem. Noćenje u Karlovcu (privatni apartman ili hostel).

2. dan: Green gastro & wine tura s posjetom 4 stara povijesna grada
U središtu Hrvatske nalazi se prekrasan brežuljkasti krajolik pun vinograda i s pogledom koji oduzima dah – Vivodina. Na putu prema Vivodini posjetit ćemo 4 stara grada i saznati ponešto o njihovoj bogatoj povijesti. Vožnjom kroz vinograde doći ćemo do jedne od mnogobrojnih vinarija gdje možete uživati u vrhunskim vinskim kapljicama. Preko još pokojeg brda doći ćemo do male lokalne sirane u kojoj možete kušati pravi domaći sir. Na zahtjev gosta pružamo i usluge privatnog sommeliera, uz dodatnu nadoplatu. Noćenje u Karlovcu (privatni apartman ili hostel).

3. dan: Posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera
U jutarnjim satima dolazimo do Nacionalnog parka Plitvička jezera. Razgledavanje parka u društvu vodiča uz obilazak svih 16 jezera povezanih s 90 slapova. Tijekom ture saznajemo ponešto o povijesti, legendama i biodinamičkom procesu odgovornom za stvaranje vapnenca kaskada koje povezuju jezera. Veslanje u čamcu na jezeru Kozjak. Nakon toga slijedi šetnja u trajanju od 3-4 sata. Spuštamo se na pješčanu stazu niz brdo odakle se pruža nezaboravan pogled na jezera. Aktivnosti do 17h. Za treću noć imamo posebno iznenađenje – smještaj u kampu Crobbit na planini Velebit, ali prije toga posjećujemo lokalnu pivovaru. Večera na otvorenom!

4. dan: Trekking i vožnja na Sjevernom Velebitu
U jutarnjim satima dolazimo do Nacionalnog parka Sjeverni Velebit koji se nalazi na najvećoj planini u Hrvatskoj. Trekking tura traje oko 1,5h tijekom koje upoznajemo ljepote ove veličanstvene planine. Nastavljamo avanturu vožnjom bijelim cestama do planinarskog doma Zavižan gdje imamo ručak, potom posjećujemo Botanički vrt i Kuterevo, poznato sklonište medvjeda. Zbog planinske klime potrebno je ponijeti toplu odjeću i obuću za trekking. Smještaj u kući za odmor u blizini Karlovca.

5. dan: Jahanje na ranču Barilović
Nedirnuta priroda, ljepota doline rijeka Korane i Mrežnice, starogradske jezgre Barilović i Skrad, špilja Vražić, Martinšćak i Skradska brda nijednog ljubitelja prirode i obožavatelja konja neće ostaviti ravnodušnim. Čarobna staza za jahanje idealna je za pustolovne jahače koji žele doživjeti divlju i netaknutu hrvatsku prirodu. Program je prilagođen tako da odgovara svima, od potpunih početnika do iskusnih jahača. Ručak na ranču, smještaj u jednoj od brojnih kuća za odmor koje se nalaze pored rijeke.

6. dan: Rafting na donjem toku Mrežnice
Zadnjeg dana istražite s nama rijeku Mrežnicu i uživajte u zabavnoj vožnji u profesionalnim rafting čamcima uz stručno vodstvo licenciranih skipera i svu potrebnu opremu (neoprensko odijelo u slučaju hladnijeg vremena, sigurnosni prsluk, kaciga, neoprenske šlapice, veslo, osiguranje od nezgode). Vožnja se odvija između mjesta Generalski stol i Zvečaj na rubu divljine i civilizacije, a naš cilj je obala restorana Zeleni kut gdje možete uživati u kupanju i plivanju ako vrijeme bude pogodno. Ručak u restoranu. Ovo je posljednji dan naše avanture, nakon raftinga vozimo vas na mjesto sastajališta ili po želji do autobusnog/željezničkog kolodvora.