Jedan dan u Karlovcu:
4×4 safari tura, posjet lokalnim opg-ovima i povijesna vožnja lađom Zorom

U današnjem brzom tempu zaboravljamo uživati i prepustiti se jednostavnim, malim stvarima koje život čine ljepšim. Gomila obaveza, što poslovnih što privatnih tjera nas da jurimo i tako propustimo ono bitno… Izdvojite trenutak da pročitate ovaj tekst, sigurni smo da ćete ipak pronaći vremena za provesti jedan divan dan u prirodi, sa svojom obitelji ili prijateljima.
Znate onu izreku; Carpe Diem!

Izlet počinje sastankom na Turnju pored Muzeja Domovinskog rata. Uz jutarnju kavicu i čašicu razgovora upoznajete se s vodičima koji vam pokazuju ratne eksponate izložene u Muzeju. Potom krećemo na 4×4 safari vožnju bespućima prirode koja će vas ostaviti bez daha. Krenimo, neka avantura počne…

4×4 safari Kamensko 

4×4 safari vožnju najbolje možete doživjeti u ultimativnim terenskim vozilima – Steyr-Daimler-Puch i Defender Td5. Naša avantura započinje upravo u tim terencima makadamskom cestom iz smjera Muzeja Domovinskog rata.

Za one odvažnije i iskusne off road vozače u ponudi također imamo i Off road Park Colt (1.-4. kategorije) gdje vlasnici mogu samostalno testirati mogućnosti svojih vozila uz stručni i sigurnosni nadzor.

Nastavljamo safari vožnju makadamskom cestom prema Banovcu, nekada bogatim poljoprivrednim zemljištem, a posljednjih 25 godina nažalost samo zaraslim poljima. U ratu se upravo na tom prostoru protezao zloglasni tenkovski rov, od groblja na Kamenskom do šanca, od kuda je granatiran Karlovac.

Dolazimo do Kamenskog, sela udaljenog svega 7 km od centra Karlovca te stajemo na rijeci Kupi gdje možemo vidjeti najstariju rimsku luku. Osim toga, Kamensko je poznato po crkvi Majke Božje Snježne i Pavlinskom samostanu gdje pronađeni ostaci sežu čak do Rimskog doba, pa i ranije. Dokaz da je tome tako jest slika u sakristiji koja prikazuje križara pronađenog na samom podu Crkve. Od Kamenskog put nas vodi uz Kupu nizvodno starom rimskom rutom do Brođana.

Posjet lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Marinković i Pripć

Nakon lagane safari vožnje u terencima, vrijeme je da protegnemo noge i kušamo nešto od domaćih specijaliteta opg-a Marinković. Autohtoni pokupski kolač Paglamača, slatka štrudla ili gibanica sa sirom i jabukama, samo su neki od kulinarskih slastica koje nudi ovo divno mjesto. Za okrijepu, tu je pravi cijeđeni sok od jabuka ili pak kapljica domaćeg vina lokalnih vinogradara. Ukoliko se odlučite za ručak, spektar jela je zaista velik… Domaća goveđa juhica, jaretina na lešo s kuhanim povrćem, teletina s gljivama, medaljoni od miješanog mesa, zadovoljit će i najzahtjevnije gurmane.

Izletište Gliboki brod, u posjedu obitelji Marinković, idealno je mjesto za ugodan odmor i obiteljsko druženje na svježem zraku. Proslave rođendana, krstitki, krizmi, edukacijske igraonice o životu na selu i kontakt sa životinjama samo su dio bogate ponude ovog imanja. Na farmi se i nalazi 80 kozlića, 2 konja, pijetlovii pilići koji će djeci sigurno biti zanimljivi.

Povijesna vožnja lađom Zora po rijeci Kupi

Posjet Karlovcu i njegovoj okolici ne bi bio potpun bez avanture na jednoj od 4 predivne rijeke – Korani, Kupi, Mrežnici ili Dobri. Bilo bi to kao da ste bili u Rimu a niste bacilli novčić za sreću u Fontanu di Trevi…Stoga smo vam ovaj put pripremili jedinstveni doživaljaj – povijesna vožnja lađom Zora po rijeci Kupi. Mjesto polaska je u blizini izletišta Gliboki brod, udaljen svega nekoliko minuta vožnje našim terencima, a sama plovidba rijekom traje nešto više od sat vremena. Tijekom vožnje naši domaćini ispričat će vam brojne povijesne priče i legende vezane uz ovaj kraj, a crkvu Majke Božje Snježne na Kamenskom koju smo ranije obišli kroz 4×4 safari turu, sada imate priliku vidjeti i sa Kupe, jer je upravo to dio rute kojom lađa Zora plovi.

Na lađi također možete uživati u ukusnim domaćim i prirodnim voćnim plodovima… Slatke jagode ili sočne lubenice još jednog lokalnog opg-a najbolje su osvježenje za toplije dane koji su pred nama. Opg Prpić također se nalazi vrlo blizu izletišta Gliboki brod, a osim proizvodnje voća bave se i uzgojem domaćeg povrća kao što je batat.

Priznajte, drago vam je što ste pročitali tekst… A sad trk na dogovor s najbližima i brzo rezervirajte svoje mjesto za ovu inovativnu i zanimljivu ponudu, vjerujte nam, nećete požaliti.

Cijena aranžmana: 749 kn po osobi

Broj osoba: 4 -24 

Vrste ponude: Obiteljski ili samostalni izlet, proslave rođendana, krstitki, pričesti, momačke/djevojačke zabave

Ponuda obuhvaća: 4×4 safari off road vožnju, vožnju lađom Zora po rijeci Kupi, posjet lokalnim opg-ovima i kušanje domaćih specijaliteta, vozača/vodiča, slikanje/snimanje go pro kamerama, animaciju uz lokalne priče i legende

Dodatne ponude na upit:

  • ručak nekom od opg-ova, pečenje (odojak/janjetina),
  • proširena ponuda za vožnju lađom koja uključuje 2 sata jedinstvene plovidbe, degustaciju vina i lokalnih proizvoda te glazbu uživo

Datum izleta: termin ćemo uskladiti ovisno o vašim željama i našim slobodnim datumima

Ukoliko se odlučite za ovaj aranžman potrebno je uplatiti 50% avansa kako biste rezervirali i potvrdili termin. Nakon potvrdnog maila šaljemo Vam predračun za uplatu i ugovor o izletu.

Za sva dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.