Znate za grad kroz koji prolazite kad putujete na more, svi ga znaju ali njegove prave ljepote upoznali su samo rijetki avanturisti i zaljubljenici u prirodu. Karlovac, grad na 4 rijeke od kojih neke teku kroz sami centar, grad bedema, parkova, kutlurno povijesna kolijevka. Grad je to čije zlatno doba tek dolazi, raskršće svih puteva još od doba Rima sve do danas, na pola sata od Zagreba, 40 minuta do Plitvičkih jezera, sat vremena do Jadranske obale. Jednostavno morate stati, upoznati ga i zaljubiti se u naš grad.

Naš je zadatak pokazati vam što više znamenitosti i prirodnih ljepota, ispričati što više priča i legendi, vjerujemo da će 5 dana biti više nego dovoljno da se zaljubite u Karlovac i odlučite se uskoro vratiti.

Vrsta ponude: Petodnevni izlet u Karlovac – all inclusive

Cijena aranžmana: 3.979 HRK po osobi

Broj osoba: 4-40, za obiteljske i grupne izlete, team building programe

Trajanje: 4 noći, 5 dana

Težina aktivnosti: lagano do srednje zahtjevno

Mogući termin: tokom cijene godine

Ponuda obuhvaća: 4 noćenja s polupansionom (doručak, večera), 3 ručka, speedboat vožnju Kupom ili ronjenje, razgledavanje znamenitosti uz vodstvo stručnog interpretacijskog vodiča, vođenu gastro – vinsku turu s posjetom trima vinarijama i degustacijom domaćih proizvoda, 4×4 safari vožnju, troškove pripreme i organizacije, prijevoz grupe do max 16 osoba

Napomene: organizacija prijevoza moguća je i za veće grupe uz nadoplatu (autobus, mini bus). Konzumacija pića tijekom organiziranih ručkova nije uključena u cijenu. Konačna cijena aranžmana po osobi ovisi o odabiru smještaja (hotel, hostel, privatni iznajmljivači), periodu godine (sezona, pred i post sezona), ukupnom broju osoba u grupi, dodatnim aktivnostima po želji gosta.

Aktivnosti po danima:

  1. DAN

Dolazak grupe u Karlovac, check -in u jedan od karlovačkih hotela, hostela ili privatnih smještaja ovisno o željama i zahtjevima grupe. Smještaj uključuje noćenje s polupansionom (doručak, večera). Ostatak dana predviđen je za slobodne aktivnosti.

  1. DAN

Doručak, opuštajuća vođena tura razgledavanja karlovačkih znamenitosti uz vodstvo interpretacijskog vodiča. Na našoj turi posjećujemo nekoliko fenomena koji svjedoče povijesnoj i prometnoj važnosti grada od vremena Rimskog doba sve do danas. Neki od njih su spomenik Miljokaz, šetnica Promenada, brojni šančevi koji se nalaze u samom centru, poznata karlovačka šesterokraka Zvijezda itd. Slijedi ručak u jednom od karlovačkih restorana.

U popodnevnim satima slijedi nam zabava na rijeci u obliku speedboat vožnje Kupom ili pak ronjenje. Obje ture prikladne su za avanturiste i ljubitelje zabave na vodi. Vožnja gliserom tokom cijele godine jedinstveni je spoj adrenalina i netaknute prirode. Naša vožnja brzim gliserom započinje od sela Kamensko prema Karlovcu do samog ušća Korane i Kupe. U ljetnim mjesecima pauze za kupanje možete iskoristiti za pogled ispod površine vode te zaviriti u magičan svijet podvodnog života.

Ukoliko se pak odlučite za ronjenje, ova ponuda nudi vam da istražite dubine i podvodni svijet karlovačkih rijeka uz pratnju licenciranih instruktora Discovery dive-a. Ovaka vrsta urona kreirana je za sve koji žele saznati više o podvodnom svijetu naših rijeka i iskusiti nešto novo. Polazak je s obale uz svu potrebnu opremu za testno ronjenje s bocama. Dubina urona je otprilike 2 do 10 metara, na nekim mjestima i dublje. Ova jedinstvena prilika upoznaje vas sa rijekama karlovačkog područja i bogatom poviješću koju kriju njihove dubine.

Za veće grupe moguća je organizacija vožnje rijekom Kupom na Žitnoj lađi Zora, uz prethodni dogovor i nadoplatu. Slijedi večera i noćenje.

  1. DAN

Doručak, prijepodne je predviđeno za posjet Slatkovodnom akvariju Aquatika ili pak za slobodne aktivnosti, ovisno o željama gostiju.

Oko 12h planiran je grupni polazak na gastro – vinsku turu na Vivodini. Vivodina je bajkovit brežuljkasti krajolik prepun vinograda i prekrasnih pejzaža. Šetnjom kroz vinograde posjećujemo lokalne vinarije gdje možete degustirati domaće sorte vina, sireva, domaćih suhomesnatih proizvoda. Vinarije i podrumi ovog dijela očuvani su i njegovani dugogodišnjim obiteljskim nasljeđem i svaki od njih priča svoju zanimljivu priču. Posjećujemo 3 poznate vinarije, u svakoj imamo degustaciju vina i domaćih proizvoda. U zadnoj vinariji koja je ujedno i poznati restoran imamo večeru.

Povratak u hotel u večernjim satima.

  1. DAN

Doručak, polazak u uzbudljivu avanturu 4×4 safari Kamensko. Istražujemo povijesno selo Kamensko s više od 600 godina pisane povijesti u ultimativnim 4×4 terencima. Izlet počinjemo na Turnju pored Muzeja Domovinskog rata gdje imate priliku razgledati ratne eksponate, a tokom ture vidjet ćete i zloglasne tenkovske rovove i šančeve odakle je u ratu granatiran Karlovac. Pristat ćemo i na obali rijeke Kupe u selu Kamensko gdje možete vidjeti najstariju rimsku luku, crkvu Majke Božje Snježne i Pavlinski samostan. Razni povijesni ostaci iz samostana sežu čak do Rimskog doba, pa i ranije. Dokaz da je tome tako jest slika u sakristiji koja prikazuje križara pronađenog u samom podu Crkve. Posjećujemo obližnje lokalne opg-ove te u jednom od njih imamo ručak s domaćim proizvodima. Popodnevni sati predviđeni su za odmor i slobodne aktivnosti.

Večera i noćenje.

  1. DAN

Doručak i check out iz smještaja. Rastajemo se do neke nove avanture!

Ukoliko se odlučite za ovaj aranžman potrebno je uplatiti 50% avansa kako biste rezervirali i potvrdili termin. U slučaju otkazivanja od strane klijenta, za uplaćeni avans povrat je moguć ukoliko do otkazivanja dođe minimalno 5 dana prije termina, u iznosu od 50%.

Za sva dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Karlovac s vidikovca