Zanima Vas vojna povijest Petrove gore a ujedno ste avanturist u duši? Onda je ovaj tekst napisan baš za vas. Naša 4×4 avantura kreće obalom rijeke Kupe uz Slovensku granicu pa sve do rijeke Gline, granice s Bosnom i prostorima bivše Vojne krajine. Po zapuštenim i zaraslim, često neprohodnim puteljcima posjetit ćemo i srednjovjekovni grad Ribnik, dok prelaskom rijeke Dobre dolazimo do Novigrada i starog grada Dubovca. Nakon ušća Korane i Mrežnice put nas vodi do Muzeja Domovinskog rata, u povijesti nazivanog predziđe kršćanstva. Posjećujemo i slabo naseljena područja i ruševine raznih starih gradova, te ruševine Pavlinskog samostana na Petrovcu – vrhu Petrove Gore u čijoj se blizini nalazi˝Kraljev grob˝. Karlovac i njegova okolica još su od rimskih vremena bili sjecište svih puteva, tako je ostalo i danas. Nalazimo se na svega 30-ak minuta od glavnog grada Zagreba na jednu stranu, te sat vremena do slavnih Plitvičkih jezera i modrog Jadranskog mora. Lokacija idealna za istraživačku avanturu!

Bogata i raznovrsna gastro ponuda ovih krajeva nastala utjecajem raznih osvajača, nadopunjuje se i vinima koja svojim okusima podsjećaju na brigu Francuskih generala o svojim vojnicima sukladno tadašnjoj zapovjedi da svaka hrvatska kuća mora zasaditi krušku, kasnije u narodu nazvana ˝Tepkom˝. I danas je ta sorta vina poznata pod nazivom ˝Francuz˝.

Vrsta ponude: safari vožnja u 4×4 terencima

Cijena aranžmana: od 550 kn po osobi

Broj osoba: 4-14

Trajanje: 2,5-3 sata

Težina aktivnosti: lagano do srednje zahtjevno

Mogući termin: tijekom cijele godine uz prethodnu najavu od minimalno 5 dana

Ponuda obuhvaća: safari  vožnju u 4×4 terenskim vozilima, vozača/vodiča, slikanje/snimanje go pro kamerama, lovački gablec na panju (kobasice i špek, te rakijica), animaciju uz lokalne priče i legende