– Klick für mehr –

4×4 green gastro & wine – vojnim putevima bogate povijesti 4 stara grada

Vrsta ponude: Green gastro&wine, 4×4 safari off road vojno – povijesna tura koja uključuje obilazak 4 stara grada

Opis ponude:

Pripremili smo za Vas jedinstvenu avanturu koja uključuje 4×4 safari off road vožnju vojnim putevima i vinogradima, obilazak povijesnih dvoraca i utvrda, upoznavanje s lokalnim običajima i legendama, te degustaciju domaćih vina i sireva.
Mjesto polaska je Karlovac – vojni grad iz 1579. nastao kao tvrđava zbog zaštite od turskih osvajača, u obliku šesterokrake zvijezde. Obrubi zvijezde vidljivi su i danas iz ptičje perpektive, a Karlovac je jedan od rijetkih gradova koji pamti točan datum nastanka, 13. srpanj svake se godine obilježava višednevnom rođendanskom feštom.
Nezaobilazna znamenitost grada Karlovca jest Stari grad Dubovac s čijeg vidikovca puca predivan pogled na cijeli grad, dok se na njegovoj najvišoj kuli nalazi stalna muzejska izložba koja podsjeća na vremena kada su dvorcem hodali Frankopani.

Nastavljamo dalje putevima kroz stara sela i dolazimo do još jednog povijesnog dvorca koji je nekada bio važna vojna utvrda, to je Novigrad na Dobri gdje imate priliku kročiti ruševinama tog nekad velebnog zdanja. Tim područjem ide i stara Karolinska cesta, jedna od 3 najvažnije prometnice iz 18. stoljeća. Podno dvorca nalazi se konjušnica gdje je nekada obitavala velika ergela predivnih konja, dok danas služi samo kao podsjetnik na neka druga vremena.

Put nas vodi natrag u šumu i kroz stare šljivike do jednog sela koje čuva zanimljivu urbanu legendu. Naime, legenda kaže da je sam knez Frankopan zakopao ulaz u rudnik zlata uz riječi: “Neka spava zlato moje”. Tko zna, možda se među blatnim tragovima ukaže i kakav zlatni novčić…

Još jedan od starih gradova na našem popisu je i Stari grad Ribnik koji je i danas pun tajnih hodnika i prostorija, stražarnica, skloništa, tamnica, osebujnih strijelnica i ostalih tragova prošlosti.

Nakon obilaska povijesnih dvoraca i utvrda vrijeme je za okrijepu stoga vas vodimo u bajkovit brežuljkasti krajolik prepun vinograda i prekrasnih pejzaža- Vivodinu.
Vožnjom terencima kroz vinograde dolazimo do jednog starinskog obiteljskog podruma na degustaciju domaćih sorti vina. Ugodna atmosfera, fina domaća kapljica, sirevi i ostali autohtoni proizvodi toga kraja, te naravno gostoljubivi domaćini, razlozi su zbog kojih vam se neće žuriti dalje.
Na povratku s Vivodine posjećujemo i poslijednje povijesno obilježje ove ture – Stari grad Ozalj. Građen i nadograđivan u različitim epohama od kojih je svaka dala svoje obilježje tom neobično vrijednom zdanju.

Našu 4×4 avanturu možemo završiti večerom u jednom od lokalnih restorana, te nakon toga starom cestom natrag prema Karlovcu.

Vjerujemo da vam nakon što se pročitali tekst, na pamet pada ona poznata izreka – Carpe Diem!

Ponuda obuhvaća: safari off road vožnju u 4×4 terenskim vozilima, vozača/vodiča, obilazak povijesnih znamenitosti od kojih su 4 stara grada, degustaciju vina i sireva, animaciju uz lokalne priče i legende, fotografije s ture.

Ponuda ne obuhvaća: transfer do mjesta sastajališta i transfer nakon završetka ture, večeru u restoranu, noćenje

Broj osoba: 4-16

Cijena po osobi: 750,00 HRK

Trajanje: 1 dan

Težina aktivnosti: lagano do srednje zahtjevno

Termin izleta: tokom cijele godine uz minimalnu najavu od 5 dana

Dodatne informacije:
a) nudimo mogućnost usluge privatne Green gastro & wine ture uz osobnog sommeliera po cijeni od 1499 € za grupu

b) nudimo mogućnost smještaja u našoj organizaciji (nije uključeno u osnovnu cijenu) u nekoj od kuća za odmor ili hotelu

Ukoliko se odlučite za ovaj aranžman potrebno je uplatiti 50% avansa kako biste rezervirali i potvrdili termin. U slučaju otkazivanja od strane klijenta, za uplaćeni avans povrat je moguć ukoliko do otkazivanja dođe minimalno 5 dana prije termina, u iznosu od 50%.