ŠRI LANKA I MALDIVI 14.-24.11.

11 DANA/ 8 NOĆENJA

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija i podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja. Polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:10 sati. Dolazak u Istanbul u 23:20 sati.

2. dan: ISTANBUL – COLOMBO – NEGOMBO
Nastavak putovanja iz Istanbula za Colombo na liniji TK730 u 03:55 sati s međuslijetanjem na Maldivima (putnici ne izlaze iz zrakoplova). Dolazak u Colombo predviđen je u 17:10 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i transfer do hotela na području Negomba. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. dan: NEGOMBO – PINNAWELA – DAMBULLA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Dambulli te po putu stajemo u Pinnawelu u posjet sirotištu za slonove koje udomljuje oko 60 slonova, od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Naći ćete se na farmi od 25 hektara kokosovih palmi i imati mogućnost upoznati se sa načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih prekrasnih životinja te se slikati s njima i hraniti ih. Nakon posjeta farmi slonova, odlazak prema Dambulli gdje ćete vidjet fascinantni hram izgrađen u stijeni, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim budističkim crtežima, a u pet unutarnjih pećina nalazi se preko 130 kipova Bude u različitim oblicima i pozama te kipovi bogova i vladara. Odlazak u hotel, večera i noćenje.

4. dan: DAMBULLA – SIGIRIYA – MATALE – KANDY
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak iz Dambulle prema Sigiriyi. Po dolasku se Lavljim stepenicama uspinjemo na vrh Lavlje stijene. Dok ćemo u podnožju promatrati vodene vrtove, na vrhu ćemo zateći citadelu kralja Kassape, sagrađenu tijekom njegove vladavine (477. – 495.), preko 700 rukom ispisanih singalskih stihova nastalih tijekom 800 godina, freske i monumentalnu skulpturu lava. Nastavak putovanja prema Mataleu. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima u kojem ćemo saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Zatim slijedi posjet radionici batika gdje ćemo vidjeti proces nastajanja tih tipično oslikanih platna. Odlazak u Kandy, grad koji je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, smješten uz najdužu rijeku Šri Lanke, Mahaweli. Stanovnici ovog grada ponosno čuvaju legende, tradiciju i folklorne običaje kraja. Inače, ime Kandy simbolizira vizije bogatstva i veličanstvenosti. Posjet hramu svetog zuba – najsvetijem mjestu u zemlji gdje se čuva Budin sveti zub. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan: KANDY – PERADENIYA – NUWARA ELIYA
Doručak i odjava iz hotela. Posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom 1374. godine kao vrtu za odmor kralja Sinhala, a kasnije je proširen od strane britanaca. U vrtu ćete vidjeti više od 5.000 specifičnih vrsta drveća, biljaka, cvijeća i začina. Najpopularniji među turistima su staklenik orhideja i vrt sa začinima. Nastavak putovanja prema Nuwara Eliyi, britanskom kolonijalnom resortu koji još zovu i „mala Engleska“, putem koji vodi uz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke koje paraju vodopadi. Zbog hladnije klime u Nuwara Eliyi je najpovoljnije područje za preradu čaja i zbog toga se ondje nalazi mnoštvo plantaža. Odlazak u hotel, večera i noćenje.

6. dan: NUWARA ELIYA – ELLA – YALA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Nacionalnom Parku Yala sa stajanjem u gradiću Ella koji se nalazi u okruženju egzotične prirode sa zadivljujućim pogledom na planine. Nastavak putovanja prema NP Yalla koji je osnovan 1938. godine u svrhu rezervata za lov, no danas je to najpoznatiji i najrazvijeniji nacionalni park gdje se mogu promatrati ptice, kojih ima preko 130 različitih vrsta, i divlje životinje poput slonova, leoparda, bivola, jelena, krokodila i drugih. Odlazak u hotel, večera i noćenje.

7. dan: YALLA – GALLE – COLOMBO (ZRAČNA LUKA) – MALDIVI
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema južnjačkom gradu Galleu gdje se nalazi najveća i najvažnija luka u zemlji. Razgled grada u kojem su najznačajnije zgrade iz vremena vladavine Nizozemaca što se može i primijetiti po njihovom izgledu. Odlazak prema zračnoj luci u Colombu. Prijava na let TK731 u 21:30 sati i dolazak na Maldive u 22:35 sati. Transfer do hotela. Večera i noćenje.

8. i 9. dan: MALDIVI
Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na prekrasnim pješčanim plažama otoka. Smještaj u hotel na osnovi ALL INCLUSIVE usluge.

10. dan: MALDIVI
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera do zračne luke i prijava na liniji TK 731 u 23:50 sati.

11. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 06:25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 07:20 sati na liniji TK1053 i predviđeni dolazak u Zagreb je u 08:35 sati.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi od 14.905 kn + zrakoplovne pristojbe 3.390 kn

PROGRAM UKLJUČUJE:

Prijevoz zrakoplovom, smještaj u hotelima 4* na Šri Lanki s uslugom polupansiona, sve razglede, transfere i ulaznice za lokalitete prema programu, 3 noćenja na Maldivima u hotelu 4* s uslugom all inclusive, uslugu pratitelja putovanja i lokalnog vodiča na Šri Lanki.