Rusija, St. Petersburg, 5 dana/4 noćenja: 7.-11.10.2018.

Opis aranžmana:

1. DAN / ZAGREB – ST. PETERSBURG
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema St. Petersburgu na liniji OU 530 (Croatia Airlines) u 14:20 sati. Dolazak u St. Petersburg predviđen je u 18:00 sati. Organizirani prijevoz do hotela, smještaj i noćenje.

2. DAN / ST. PETERSBURG
Doručak. U jutarnjim satima odlazak na poludnevni razgled grada: Petrova i Pavlova utvrda sa istoimenom crkvom koja je simbol grada na rijeci Nevi sa najvišim tornjem. Razgled unutrašnjosti crkve gdje se nalaze grobnice ruskih vladara. Slijedi vožnja do katedrale sv. Izaka koja je životni rad francuskog arhitekta Montferranda, današnji muzej. Panoramska vožnja ulicama grada pokraj mnogobrojnih mostova, pravih umjetničkih djela te glavnom avenijom Nevsky Prospekt. Slobodno poslijepodne ili mogućnost izleta plovidbe brodom po kanalima grada (fakultativno). Noćenje.

3. DAN / ST. PETERSBURG – HERMITAGE – PETERHOF – ST. PETERSBURG
Doručak. Odlazak u razgled muzeja Hermitage, jednog od vodećih svjetskih muzeja (ulaznica uključena), nekadašnje rezidencije ruskih vladara. Muzej se sastoji od nekoliko raskošnih palača i zbirke od preko tri milijuna umjetničkih djela iz cijelog svijeta kao što su Titian, Raffaelo, Rembrandt, Rubens, Monet i dr. Nakon razgleda odlazak u Peterhof, ruski Versailles, poznat po palači, parku i fontanama sa savršenim vodenim kaskadama smještenim u centru parka okruženog romantičnim vrtovima rokoko stila (ulaznica uključena). Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / ST. PETERSBURG
Doručak. Slobodan dan za individualne razglede. Preporučujemo odlazak u neki od brojnih muzeja: Ruski muzej, nakon Ermitaža najznačajniji muzej, sa svojih 400 tisuća eksponata od ruskih srednjevjekovnih ikona do  avangarde. U njegovom susjedstvu je Etnografski muzej sa velikom etnološkom zbirkom naroda od Baltika do Dalekog istoka i Centralne Azije te Faberge – muzej primijenjene umjetnosti uključujući svjetski znana uskršnja jaja. Prošećite peterburškim mostovima, ulicama i palačama i doživite atmosferu prohujalih vremena careva i revolucija. U mnogobrojnim restoranima kušajte jela nacionalne kuhinje. Navečer mogućnost odlaska na neku od baletnih ili opernih predstava u poznatom Mariinsky kazalištu (cijena i raspoloživost na upit). Noćenje.

5. DAN / ST. PETERSBURG – PUSHKIN – ZAGREB

Odlazak na izlet u mjesto Pushkin, nekadašnja ljetna rezidencija ruskih careva, udaljena otprilike 25 km od St. Petersburga. Slijedi razgled raskošne palače Katarine Velike sa čuvenom jantarnom sobom, dvorana optočena zrcalima, slikama i pozlatom koja je nakon Oktobarske revolucije pretvorena u muzej. Organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let prema Zagrebu na liniji OU 531 u 18:50 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 20:45 sati.

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 4.890 kn + zrakoplovne pristojbe 850 kn

Doplata za jednokrevetnu soba  1.490 kn

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA!

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

Cijena paket aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom Zagreb – St. Petersburg – Zagreb, smještaju u hotelu 3*, na osnovi 4 noćenja s doručkom u St. Petersburgu, razgled St. Petersburga, ulaznice za Petrovu i Pavlovu utvrdu, Hermitage i Peterhof, izlet u Pushkin, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena paket aranžmana ne uključuje: zrakoplovne pristojbe, dodatne obroke, usluge koje nisu navedene u programu, vizu za Rusiju, uslugu ishođenja vize, zdravstveno osiguranje, napojnice za lokalnog vodiča-plaćanje na licu mjesta.

Obvezne doplate: pristojbe zračnih luka 850 kn (podložno promjeni), plaćanje prilikom rezervacije putovanja.

Ostale doplate: turistička viza za Rusiju 475 kn + 100 kn naknada za posredovanje.

Za hrvatske državljane za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:
– Popuniti online upitnik s fotografijom i osobnim potpisom. Važno je da fotografija mora biti veličine 3,5 x4,5 cm, a 80% fotografije mora biti lice čovjeka na svijetloplavoj pozadini.
– Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice.
– Policu putnog zdravstvenog osiguranja premije 30.000 eur na ime putnika, bez obzira na duljinu boravka.
– Original voucher nadležne turističke agencije pribavlja Croatia Open Land ukoliko je rezervacija putovanja napravljena u Croatia Open Land-u.
– Original potvrde ruske turističke agencije o prihvatu stranog turista pribavlja Croatia Open Land ukoliko je rezervacija putovanja napravljena u Croatia Open Land-u. Rok izdavanja vize je sedam radnih dana (+/- 3 dana). Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana).

Cijena konzularne pristojbe po osobi: 739 kn
Naknada za posredovanje izdavanja vize iznosi: 100 kn

NAPOMENE:

Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale na destinaciji. U slučaju smanjenja broja putnika od minimalnog broja prijavljenih zadržavamo pravo promjene cijene aranžmana.

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju.

Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.

MINIMALNI BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

KORISNE INFORMACIJE:

Službeni naziv države: Ruska Federacija

Populacija: 140 milijuna stanovnika

Glavni grad: Moskva

Viza: potrebna, cijena individualnog izdavanja vize pri Ruskom Veleposlanstvu u Zagrebu, koja se izdaje u putovnicu iznosi po vizi od 300 kn, potrebna je putovnica ne starija od 6 mjeseci od dana povratka iz Rusije, ispunjen formular, 1 fotografija.

Novac: ruska rublja, 1 rublja = 100 kopjejki (1 kn = 6 rublja). Postoje novčanice od: 5000, 1000, 500, 100, 50 i 10 rublja

Jezik: Ruski

Pismo: čirilica

Električni napon: 220V

Vremenska razlika: Moskva +1 u odnosu na Hrvatsku (ljetno mjerenje vremena),+2 u odnosu na Hrvatsku (zimsko mjerenje vremena), Rusija pokriva 11 vremenskih zona

Klima: Klima varira od stepa na jugu zemlje, preko vlažnog kontinentalnog dijela “europske” Rusije, subarktičkog Sibira sve do tundre i polarne klime na sjeveru.

Kupovanje: Trgovine su otvorene 10 -20 sati. Restorani i kafei uglavnom su otvoreni 12-24 sata.

Mobiteli: sve mreže rade, no česta je pojava da je mreža slaba i da se veze prekidaju.

Tradicionalni suveniri: Lutke “matrjoške” (babuške), obojano lakirano drvo, ikone, jantar,gzel porculan (plavo-bijeli), šalovi, krzno, muzika, crni kavijar, votka, samovar…

Odjeća i obuća: toplija odjeća, slojevita, svakako kabanica ili sklopivi kišobran, vjetrovka, udobne cipele

Hrana: Hrana je vrlo ukusna. Služi se objed od predjela, juhe, glavnog jela i deserta. Prevladava meso, riba, žitarice, vrlo su dobre juhe; šči,boršč, salienka, meso je ukusno, najpoznatiji je Steganov- govedina narezana na rezance, kao i riblja jela, jela od gljiva te obilno kruha. Od povrća zbog klime prevladava korjenasto (mrkva, repa, rotkva, krastavci, kupus…)

Piće: čaj je najomiljenije piće rusima. Nezaobilazna je votka svih vrsta, kao i likeri koji se rade od nje. Kvas, fermentirano piće s niskim udjelom alkohola. Mors je jedno od bezalkoholnih pića koje vrijedi probati. Kupujte flaširanu vodu za piće.

Preporuke: ponijeti sunčane naočale, zaštitu za glavu (kapu, šeširić, šiltericu), zaštitu od komaraca u ljetnim mjesecima kao i kišobran. Uvijek imajte kod sebe imigracijski karton ili putovnicu, ili kopiju putovnice, dok original položite u hotelski sef. Pazite na novac i dokumente, džepara ima na mnogim mjestima. Podzemna željeznica radi 06-24, umjesto karte kupuje se žeton u St.Petersburgu. Ubacuje se u automat na ulazu. Postoje višednevne karte koje se samo provlače kroz automat. Metro je označen plavom pločom sa “M”, gužve su 8-9 i 17-19 sati.
Taksija ima više vrsta i poželjno je utvrditi cijenu prije vožnje. Automobilski i pješački promet u Petrogradu donekle kompliciraju mostovi koji se dižu noću (mora se ići zaobilaznim putem). U Moskvi računajte na velike gužve u prometu. Tramvajskih i autobusnih linija ima jako puno. Karte se kupuju kod konduktera.