Rafting na Mrežnici – Gornji tok

Gornji tok rijeke Mrežnice okružen netaknutom prirodom, pravo je mjesto za avanturistički odmor. Istražite s nama karlovačke rijeke i uživajte u zabavnoj vožnji u profesionalnim raft čamcima.

Mrežnica na putu kroz stjenovite klance i cvjetne livade mami posjetitelje svojom plavozelenom bojom, sedrenim slapovima, otočićima i rukavcima, te s druge strane tragovima ljudskog rada i tradicije.

Oprema

Koristimo profesionalne Gumotex Pulsar rafting čamce kapaciteta do 10 osoba, a svaki čamac ima iskusnog vodiča skipera sa licencom zaduženog za uvježbavanje i sigurnost posade. U čamcu je i vodonepropusna bačvica za foto aparate i slično. Svaki rafter dobiva veslo i prsluk za plivanje i kacigu, te neoprenske šlapice, a u slučaju hladnijeg ili vjetrovitog vremena neoprensko  odijelo.
Ako se radi o kanu/kajak izletu koristimo Gumotex Orinoco – za dvije odrasle osobe i jedno dijete. Kajaci su vrlo stabilni i jednostavni za korištenje. Svaka grupa ima jednog ili dva vodiča (ovisno o veličini).

Program izleta

Po dolasku u restoran “Zeleni kut” u Zvečaju, gosti dobivaju gore spomenutu potrebnu opremu. Nakon polusatne pauze za osvježenje autobusom ili kombijem (za manje grupe) nastavljamo do rijeke do mjesta polazišta.

Prije samog starta vaši skiperi podijelit će vam obaveznu opremu i održati kratki govor o pravilima ponašanja na vodi.

Nakon toga ulazimo u raftove gdje na mirnom dijelu rijeke prolazmo potrebne osnovne tehnike veslanja, što znači da avantura može početi!

Vožnja završava u Zvečaju, na livadi i poznatom kupalištu restorana “Zeleni kut”.

Opis ture

Tura počinje od Čičinog mosta do Tržičkog mosta te je čini čak 26 barijera i slapova, što je jedna trećina od 93 sedrene barijere na ukupnom toku od 64 km “tirkizne krške ljepotice”. Nakon toga dolazimo na veličanstveni Rončeviča slap, a podno strmih litica smjestio se fascinantan Milkovića slap (visok 8 m) – drugi po visini slap na Mrežnici.

Nekoliko kilometara nizvodno rijeka ulazi u najuži kanjon u cijelom svojem toku, kojim teče sve do Smoljanovića slapa tj. do mosta u Tounjskom Tržiću. Na ovom dijelu zaredalo se čak 9 slapova a tu je i snažno vrelo koje ljeti snižava temperaturu Mrežnice za otprilike 6-7 °C.  Na tom mjestu završava se naša krška avantura.

Nakon raftinga na livadi restorana Zeleni kut očekuje vas organizirani ručak/roštilj , te cjelodnevno druženje uz mogućnost sportskih aktivnosti na livadi uz Mrežnicu

Ponuda obuhvaća: rafting vožnju u profesionalnim čamcima uz stručno vodstvo licenciranih skipera i svu potrebnu opremu (veslo, neoprensko odijelo, prsluk, kaciga, šlapice), osiguranje od nezgode, slikanje/snimanje go pro kamerama

Ponuda ne obuhvaća:  ručak/roštilj u restoranu Zeleni kut, moguća organizacija uz nadoplatu

Za safari rafting preporučujemo ponijeti: kupaći kostim, ručnik, suhu obuću i odjeću, kremu za zaštitu od sunca.

Ne preporučujemo nositi na vodu dragocjenosti poput nakita, satova i sl., a ukoliko želite ponijeti mobitel ili fotoaparat neka svakako budu vodootporni. U slučaju da nosite naočale pričvrstite ih vezicom.

Cijena aranžmana: 250 kn po osobi

Broj osoba: 4 – 40

Datum izleta: termin ćemo uskladiti ovisno o vašim željama i našim slobodnim datumima.

Ukoliko se odlučite za ovaj aranžman potrebno je uplatiti 50% avansa kako biste rezervirali i potvrdili termin. Nakon potvrdnog maila šaljemo Vam predračun za uplatu i ugovor o izletu.

Za sva dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.