Rafting na Mrežnici – Donji tok

Dionica Generalski stol-Zvečaj (restoran Zeleni kut)

Karlovac, grad na 4 rijeke okružen netaknutom prekrasnom prirodom pravo je mjesto za avanturistički odmor.

Ovog puta istražite s nama karlovačku rijeku Mrežnicu i uživajte u zabavnoj vožnji u profesionalnim čamcima i svoj pripadajućoj opremi. Najčešće se plovi na dionici između Generalskog Stola i Zvečaja, na rubu divljine i civilizacije, a polazak je od mosta u Keićima. Naš je cilj obala pored restorana Zeleni Kut, a kupanje i svladavanje slapova sastavni su dio izleta. 

Oprema

Koristimo profesionalne Gumotex Pulsar rafting čamce kapaciteta do 10 osoba, a svaki čamac ima iskusnog vodiča skipera s licencom. U čamcu je i vodonepropusna bačvica za foto aparate i slično. Svaki rafter dobiva veslo i prsluk za plivanje i kacigu, te neoprenske šlapice, a u slučaju hladnijeg ili vjetrovitog vremena neoprensko odjelo.
Ako se radi o kanu/kajak izletu koristimo Gumotex Orinoco – za dvije odrasle osobe i jedno dijete. Kajaci su vrlo stabilni i jednostavni za korištenje. Svaka grupa ima jednog ili dva vodiča (ovisno o veličini).

Program izleta

Po dolasku u restoran “Zeleni kut” u Zvečaju, gosti dobivaju gore spomenutu potrebnu opremu. Nakon polusatne pauze za osvježenje autobusom ili kombijem (za manje grupe) nastavljamo do rijeke do mjesta polazišta. Kod mosta u Generalskom stolu je presvlačenje i priprema, a oko podne početak raftinga. Vožnja traje 2,5 – 3h sa više kraćih pauza za odmor i kupanje na slapovima. Bistra i ljeti topla rijeka, rang 1-2 stupnja divlje vode, pogodna je za obitelji s djecom ili ekskurzije. Vožnja završava u Zvečaju, na livadi i poznatom kupalištu restorana “Zeleni kut”.

Opis ture

Nakon ukrcaja kod mosta u Generalskom stolu izlet započinje veslanjem uzvodno do slapa u Keićima (moguće je skakanje, snimanje i kupanje na slapu). Nakon toga počinjemo veslati nizvodno do Zvečaja gdje se prelazi desetak slapova. Rijeka Mrežnica je između slapova mirna i vrlo pogodna za kupanje.

Nakon raftinga na livadi restorana Zeleni kut možemo vam organizirati ručak sa žlicom (grah ili gulaš) , te cjelodnevno druženje uz mogućnost sportskih aktivnosti na livadi uz Mrežnicu .

Ponuda obuhvaća: rafting vožnju u profesionalnim čamcima uz stručno vodstvo licenciranih skipera i svu potrebnu opremu (veslo, neoprensko odijelo, prsluk, kaciga, šlapice), osiguranje od nezgode, slikanje/snimanje go pro kamerama.

Za safari rafting preporučujemo ponijeti: kupaći kostim, ručnik, suhu obuću i odjeću, kremu za zaštitu od sunca.

Ne preporučujemo nositi na vodu dragocjenosti poput nakita, satova i sl., a ukoliko želite ponijeti mobitel ili fotoaparat neka svakako budu vodootporni. U slučaju da nosite naočale pričvrstite ih vezicom.

Cijena aranžmana: 200 kn po osobi

Broj osoba: 4-40

Datum izleta: termin ćemo uskladiti ovisno o vašim željama i našim slobodnim datumima

Ukoliko se odlučite za ovaj aranžman potrebno je uplatiti 50% avansa kako biste rezervirali i potvrdili termin. Nakon potvrdnog maila šaljemo Vam predračun za uplatu i ugovor o izletu.

Za sva dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.