4×4 safari Petrova gora

Oduvijek se govorilo da je lijeva obala Kupe u Europi, a desna na Balkanu. Tako i naše putovanje kreće iz današnje moderne Europske Unije, Kupom uz Slovensku granicu pa sve do rijeke Gline, granice s Bosnom, prostorima bivše Vojne krajine.
Jedan od razloga leži u bogatoj hrvatskoj vojnoj povijesti u kojoj su hrvatski ratnici u većem broju slučajeva bili pobjednici nad puno nadmoćnijim osvajačkim vojskama u različitim ratovima. Dolaskom Slavena, tako i hrvatskih plemena na područja rimskih pokrajina Dalmacije i Panonije, te kolonizacijom Ilirskih plemena, započinju neprestani sukobi i ratovi sa Avarima, Bizantom, Mlečanima, Francima, Bugarima i Mađarima.
Prema nekim legendama u 13. stoljeću je u ovim krajevima zaustavljena mongolska bujica. Dva stoljeća kasnije upadi i osvajanja Osmanlija dolaze kao nova nesreća sa istoka.
Kratak predah u ratovima s Turcima odvodi Hrvate na europska bojišta tijekom Tridesetogodišnjeg rata gdje su obilježili čitav jedan rod vojske – lako konjaništvo. Francuski napoleonski ratovi do krajnjih su granica oslabili hrvatsku krajišku silu braneći svoju opstojnost, ali i habsburšku krunu.
Prvi i drugi svjetski rat ostavlja veliki trag na ovim prostorima kao zlokobna uvertira Domovinskog rata.
Po zapuštenim i zaraslim, često neprohodnim puteljcima naša avantura terencima počinje uz srednjovjekovni grad Ribnik. Prelaskom rijeke Dobre dolazimo do Novigrada i Dubovca.
Nadogradnjom Austrougarskih vojarni u Karlovcu i okolici, Jugoslavenska Narodna Armija postaje značajan garnizon i ostavlja veliki trag do današnjih dana. Nekoliko vojarni prenamjenjeno je u učilišta, dok je ostao velik broj napuštenih vojnih baza i podzemnih objekata u čije istraživanje se upuštaju samo poneki zaljubljenici u vojnu povijest i avanturisti.
Nakon ušća Korane i Mrežnice put nas vodi do muzeja Domovinskog rata, u povijesti nazivano i predziđe kršćanstva. Posjećujemo i slabo naseljena područja i ruševine starih gradova Sjeničaka, Klokoča, Krstinje i Perne, te ruševine Pavlinskog samostana na Petrovcu – vrhu Petrove Gore u čijoj je blizini i ˝Kraljev grob˝. Ali tu nije kraj avanture…
Bogata i raznovrsna gastro ponuda ovih krajeva nastala utjecajem raznih osvajača, nadopunjuje se i vinima koja svojim okusima podsjećaju na brigu Francuskih generala o svojim vojnicima sukladno tadašnjoj zapovjedi da svaka hrvatska kuća mora zasaditi krušku, kasnije u narodu nazvana ˝Tepkom˝. I danas je ta sorta vina poznata pod nazivom ˝Francuz˝.

Ponuda obuhvaća: safari off road vožnju u 4×4 terenskim vozilima, vozača/vodiča, slikanje/snimanje go pro kamerama, lovački gablec na panju (kobasice i špek, te rakijica), animaciju uz lokalne priče i legende

Cijena aranžmana: 550 kn po osobi

Broj osoba: 4-14

Datum izleta: datum izleta ćemo uskladiti ovisno o Vašim željama i našim slobodnim terminima

Ukoliko se odlučite za ovaj aranžman potrebno je uplatiti 50% avansa kako biste rezervirali i potvrdili termin. Nakon potvrdnog maila šaljemo Vam predračun za uplatu i ugovor o izletu.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte.